Nakoa | Vastuullisuus

Nakoa | Vastuullisuus

Me Nakoalle haluamme olla edelläkävijänä vastuullisten tuotteiden ja toimintatapojen kehittämisessä. Olemme julkaisseet vuoden 2023 vastuullisuusraportin, pääset tutustumaan siihen täältä.

Laadukas suunnittelu ja tuote

Nakoan toimintamalli on suunnitella vaatteita, jotka ovat laadukkaita ja kestävät aikaa. Nakoan tuotteet ja printit on suunniteltu Suomessa. Panostamme valmistuksessa vaatteiden monikäyttöisyyteen ja pitkäikäisyyteen. Materiaalimme ovat tarkoin valittuja ja pitkään testattuja.

Nakoan käyttämä puuvilla tulee Liettuasta ja sillä on GOTS-sertifikaatti. Myös pellava tulee Liettuasta ja kankaalla on Ökötex100-standardi. Kaikki Nakoan vaatteet ommellaan Virossa, luotettavalla yhteistyökumppanilla.

 Hitaan muodin puolesta

Nakoan toiminnan kulmakivi on suunnitella vaatteita ajattomasti, ajan hermolla. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että vaatteet kestävät trendien vaihtumisen, mutta ovat silti muodikkaita sesongista toiseen. Me Nakoalla haluamme haastaa pikamuotiajattelua ja kertakäyttökulttuuria! Nakoan missio on luoda vaatteita, jotka siirtyvät rakkaudella lapselta toiselle, jopa äidiltä tyttärelle.

Nakoan vaatteet on suunniteltu näyttämään kauniilta, mutta myös kestämään aikaa. Haluamme valmistaa vaatteita, joista tulee sinun lempivaatteitasi ja haluat pukea ne yllesi yhä uudelleen. Olemme halunneet suunnitella sellaisia vaatteita, jotka palvelevat kehon muutokset ja tarpeet.

Hyvä yhteistyökumppani

Nakoan toimintaa ohjaa välittäminen. Tärkeitä sidosryhmiä ovat muun muassa suunnittelijat, valmistajat, jälleenmyyjät, työntekijät sekä vaikuttajat. Haluamme, että kanssamme on hyvä tehdä yhteistyötä ja pyrimme pitkiin kumppanuuksiin. Suosimme yhteistyökumppaneita, jotka yhtälailla toimivat läpinäkyvästi ja vastuullisesti.