Ekologisesti tuotettu pellavamekko on kesän trendikkäin valinta

Ekologisesti tuotettu pellavamekko on kesän trendikkäin valinta

Nakoan pellavavaatteet ovat vastuullinen, tyylikäs ja helppo valinta kesäpukeutumiseen. Pellavan loistavat ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa niin helteisenä kesäpäivänä kuin viilenevässä kaupunki-illassa. Ekologisuutta arvostavien lisäksi pellavavaatteen valitsee ylleen myös kaikkein trenditietoisimmat.

Pellava on laadukas ja arvostettu materiaali, joka tuo arkeen luksusta ja joka sopii erinomaisesti myös juhlapukeutumiseen. Pellavamekosta saat kesän luottoasun, joka oikein asustettuna hurmaa tilanteessa kuin tilanteessa.

Lämpimänä kesäpäivänä ulkona nautiskellen vierähtää helposti koko päivä. Rannalta suoraan ystävien kanssa terassille? Monipuolinen, rennon tyylikäs pellavamekko on valintasi!

                      

Pellavan parhaat ominaisuudet

Nakoan pellavamekko on huoleton kesävaate, joka päällä ei tarvitse murehtia kastelevasta kesäsateesta tai jäätelötahroista. Pellava kuivuu nopeasti ja kesän tuomien tahrojen puhdistaminen on helppoa, sillä luonnollisen kiillon omaava pellavan pinta hylkii likaa.

Pellavamekko on täydellinen hellepäivän asu, sillä kangas ei tunnu kostealta tai hiostavalta kuumallakaan kelillä. 

– Pellava sitoo kosteutta itseensä jopa 10–20 prosenttia oman painonsa verran ennen kuin se alkaa tuntua kostealta ihoa vastan. Tämä ominaisuus tekee pellavavaatteesta mukavan vilpoisan kuumanakin kesäpäivänä. Toisaalta monikäyttöinen pellava myös lämmittää viileinä kesäiltoina, kertoo Nakoan tuotantopäällikkö Annika.

Nakoan mallistosta löytyy pellavamekkojen lisäksi myös kauniita pellavahaalareita sekä pellavahousuja. Pellava on miellyttävä materiaali niin lapselle kuin aikuisellekin, sillä kestävä luonnonkuitu tuntuu mukavalta ihoa vasten. Pellava on luonnostaan antibakteerinen materiaali ja se sopii usein myös allergikoille, sillä pellavakangas ei ärsytä ihoa.

– Pellava on luja materiaali, joka on kuin tehty kesän seikkailuja varten. Nyppyyntymätön ja sähköistymätön pellava vain paranee ajan myötä oikein huollettuna ja pestynä.

Pellavan hyvin tunnistettu ominaisuus on ryppyisyys, joka antaa pellavavaatteelle vain lisää charmikkuutta.

– Pellavaa huolettomampaa materiaalia ei kesäpukeutumiseen olekaan! Pellava on kestävä, miellyttävä, ekologinen ja trendikäs materiaali, jonka ryppyisyydestäkään ei tarvitse huolehtia.

     

Sertifioitu pellava on lähellä tuotettua

Kaikki Nakoan pellavatuotteet ovat Ökö-Tex 100 -standardin mukaisia. Ökö-Tex 100 -standardi tarkoittaa, ettei pellavassa tutkitusti ole ihmisen terveydelle haitallisia aineita.

Nakoa haluaa pitää tuotantonsa lähellä ja Suomessa suunnitellut tuotteet valmistetaan eettisesti naapurimaassa.

– Nakoan käyttämä pellava on Liettuassa tuotettua ja kaikki Nakoan vaatteet ommellaan Virossa. Olemme valinneet yhteistyötehtaan ja kankaan toimittajat tarkasti. Meille on tärkeää, että tiedämme varmuudella, että tuotteemme valmistuvat hyvissä oloissa.

Pellava on ekologinen valinta

Pellavasta ekologisen materiaalin tekee sen viljelyyn, tuotantoon, kierrätykseen ja kestävyyteen liittyvät ominaisuudet.

Pellava on kestävä luonnonkuitu, joka kasvaa myös ravintoköyhässä maaperässä, jota ei voi hyödyntää esimerkiksi ruuan viljelyyn.

Pellava kasvaa nopeasti, eikä se tarvitse sadeveden lisäksi juuri ylimääräistä kastelua. Pellava ei myöskään ole tuholaisten suosiossa, joten se pärjää pääsääntöisesti hyvin ilman torjunta-aineita, jotka ovat haitaksi luonnon monimuotoisuudelle sekä vesistöille. Kaikki pellavakasvin osat pystytään hyödyntämään, joten se on täydellinen zero waste -ajattelutavan mukainen materiaali. Pellava on myös 100 prosenttisesti biohajoava eikä pellavan käsittely vaadi paljoa energiaa.

Pellavavaatteiden ekologisuutta lisää myös se, että pellavavaatteet ovat parhaimmillaan käytössä sukupolvien yli.

– Asiakkaitamme selkeästi kiinnostaa vaatteiden vastuullisuus ja pitkäikäisyys. Pellavavaatteemme suunnitellaan siten, että kankaan lisäksi myös mallit kestävät aikaa. Nakoan arvoihin kuuluu, että emme myy pikamuotia.

      

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.