Kuosit kunniaan - Nakoan kevään uusi kuosi Colibri esillä Muodin huipulle -ohjelmassa

Kuosit kunniaan - Nakoan kevään uusi kuosi Colibri esillä Muodin huipulle -ohjelmassa

Muodin huipulle -ohjelman toisessa jaksossa nostettiin kuosit kunniaan, kun suunnittelijat pääsivät luomaan asukokonaisuuden hyödyntäen printtikankaita. Jaksossa nähtiin myös yksi Nakoan tämän kevään uutuuskuoseista, jossa tiivistyy Nakoan rakkaus luontoa ja leikkisiä vesivärikuoseja kohtaan.

Kuva: MTV / @owegophoto. #Muodinhuipulle #mtv3suomi #mtvkatsomo

Kuosisuunnittelu on yksi suomalaisten merkkien tärkeimmistä myyntivalteista kansainvälisilläkin markkinoilla. Kotimaisen kuosisuunnittelun suurimmat kehitysaskeleet tapahtuivat 1940- ja 70-lukujen välillä, jolloin sodan jälkeen elinolosuhteet paranivat, käyttötavaroiden suunnittelu ja valmistus rationalisoitiin ja myös painotekniikka kehittyi ja suunnittelijat siirtyivät yrityksiin. 

1960-luvulla valmisvaateteollisuus ja kotimainen painokangasteollisuus lähentyivät, kun yritykset huomasivat voivansa erottautua ja differoitua tuotteillaan. 

”Siinä missä suomalainen suunnittelu tänä päivänä tunnetaan pitkälti nuorten suunnittelijoiden kansanvälisten kilpailuiden menestyksestä, suomalainen muotoilu on kautta aikojen tunnettu taitavista kuosisuunnittelijoistaan”, alustaa vaatesuunnittelija Sofia Järnefelt Muodin huipulle -ohjelman toisessa jaksossa tehtävänantoa kilpailijoille. Kilpailijoiden tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa asukokonaisuus valitsemastaan kuosikankaasta. 

Jaksossa nähdään myös yksi Nakoan tämän kevään uusista kuoseista SS23 Back to the nature -mallistosta, jossa matkataan luonnon paratiiseihin. 

- Rakkautemme luontoon on inspiroinut monia suosituimpia printtejämme, kertoo Nakoan toimitusjohtaja Noora Turpeinen

Malliston kuosit juhlistavat luonnon ihmeitä, joita emme näe jokapäiväisessä arjessa ainakaan näillä leveyspiireissä. Uutuuskuoseissa kurkistetaan niin vedenalaiseen maailmaan ja sen lumoaviin kasveihin kuin matkustetaan kolibrien matkassa trooppisen vihreään, herkkään maailmaan. Muodin huipulle -jaksossa esiteltyä Colibri-kuosia tähdittävät nimensä mukaisesti kolibrit ja muut eksoottiset linnut. 

Leikkisä kuosi vie taianomaiseen sademetsään ja saa mielen kulkeutumaan eksoottiselle päiväntasaajalle. Tässä pehmeän sinisessä kuosissa violettiin vivahtavat ja harmaansiniseen taittavat sävyt kilpailevat katsojan huomiosta. Villiä kuosia rauhoittaa hillitty, murrettu värimaailma sekä pehmeät siveltimenvedot. 

Nakoa on tullut tunnetuksi juurikin täyteläisistä käsinmaalatuista vesivärikuoseistaan. 

- Nakoan juuret ovat vesivärikuoseissa, Turpeinen valottaa. 

Kuosit suunnitellaan yhdessä suomalaisten kuosisuunnittelijoiden kanssa, josta ne siirtyvät kankaalle ja tuotantoon Viroon. Yrittäjien rakkaus luontoa kohtaan on johtava arvo Nakoan toiminnassa: kaikki tuotteet on suunniteltu ekologisten kankaiden ympärille ja tuotettu mahdollisimman eettisesti.

Kotimaiset kuosit kunniaan


Kuva: MTV / @owegophoto. #Muodinhuipulle #mtv3suomi #mtvkatsomo

Muodin huipulle-ohjelman tehtävässä kilpailijoiden oli suunniteltava ja toteutettava asukokonaisuus, jossa kotimaisten suunnittelijoiden kuosit ovat pääosassa. Jokainen sai valita yhden kankaan, ja suunnittelijoista Anna Palmén valitsi Nakoan Colibri-kuosin. 

Kuva: MTV / @owegophoto. #Muodinhuipulle #mtv3suomi #mtvkatsomo

Kankaasta syntyi suunnittelijan upea pitkälahkeinen haalari massiivisilla puhvihihoilla. Kuosi todella oli tässä asukokonaisuudessa pääosassa, sillä Anna ei käyttänyt asuun muita materiaaleja. 

- Oli upeaa nähdä kankaan heräävän eloon ulkopuolisella suunnittelijalla. Se myös edusti todella hyvin meidän visiotamme Nakoasta, naisellista rohkeutta, Turpeinen kertoo tuntemuksista jakson jälkeen.

Vain ekologisesti tuotettuja materiaaleja

Kevyt kangas liikkui upeasti malli Ninan päällä. Kauniisti laskeutuvan haalarin materiaali on Fillsens-kangasta. 

Fillsens on puukuitumateriaali, joka valmistetaan uusiutuvista lähteistä. Siinä on upea silkkinen tuntuma, kaunis kiilto ja värit heijastuvat kirkkaana kankaan pinnalta. Kangas tuntuu iholla kevyeltä ja hengittävältä. Fillsens koostuu 61% lyocellista ja 39% viskoosista. 

Fillsens-kangas on 100% luonnossa hajoava Nakoan arvojen mukaisesti. Lisäksi kankaalla on Ökötex-standardi, joka takaa, että tuotteessa ei ole käytetty haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. Kuluttajalle standardi toimii eräänlaisena valmistajan laatutakuuna. Tämä turvallinen tekstiili -merkintä tomii kuluttajalle apuvälineenä ekologisen ja turvallisen ostopäätöksen tekemisessä.

Nakoan uusi mallisto ja Colibri-kuosi on saatavilla verkkokaupassa ja jälleenmyyjillä torstaina 16.2. klo 9:00. Kaikki Colibri-kuosin vaatteet on valmistettu Fillsens-kankaasta.


Kuva: MTV / @owegophoto. #Muodinhuipulle #mtv3suomi #mtvkatsomo

Muodin huipulle tulee ulos Maikkarilta torstaisin kello 20:00. 

0 comments

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published